life without art is just "eh"

Leave this planet better than you found it

Min egen Musli

Publicerad 2013-03-07 19:14:34 i Daily, Mat,

det är en hel del folk som gör sin egen musli faktiskt.
La märke till det när jag kollade lite efter det på nätet för tips på hur man kan göra..
De flesta recepten är ganska lika och det enda som skiljer dem åt är vad man har i..
Det går ut på att man ska hacka eller mixa olika nötter, ha i flingor, havregryn,o liknande grejer o sen ska man rosta det i ugnen med rapsolja o honung bl.a..
 
Visst, det är säkert gott men själv äter jag inte honung o sen är nötter o sånt bara bra om det inte är rostat!
 
 
Så jag provade på ett eget improviserat recept som blev otroligt gott!!!
 
Mätte inte upp direkt men jag hade i:
 
Kornpuffar
havregryn
valnötter (naturella)
hasselnötter (naturella)
Malda mandlar (naturella)
mörk blockchoklad 70% cacao
cacao
 
 
Gjorde såhär:
 
Igår gjorde jag egen mandelmjölk och då fär man över en del malda mandlar..lite pulveraktigt.
 
iaf, tog en lång panna o hade i en hel del kornpuffar (kanske 5dl)
hade sen i ca 3dl havregryn och ca 1 dlmalda mandlar
 
mixa sen lätt 1dl valnötter och 1 dl hasselnötter. (mixa inte för mycket, det ska bli smä bitar bara)
blanda detta i den första blandningen med puffarna.
 
smält 100gr mörk blockchoklad och häll över musliblandningen.
Blanda VÄL
 
Ha i lite cacao (själv tog jag 2-3tsk)
 
Klart!
 
hade sen i allt i en stor glasburk för förvaring.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lexie

So who am I? I'd say just a girl with two origins and lots on her mind. Born in Italy, grew up in sweden but then returned to italy at the end of 2007 where I met the love of my life. I'm filled with passion such as for fitness, health and food and making it my lifestyle but also have an interest in fashion and pictures. Got a NikonD3100 this christmas (XDXD my very first!) This is my visual diary and personal journey, I want to inspire happiness and determination. -august 2013

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela