life without art is just "eh"

Leave this planet better than you found it

Längtar

Publicerad 2013-10-31 09:37:00 i Daily, Photoshoots, skolios,

Tiden går ju och varje vecka känner jag mig snäppet bättre men jag är endå så långt ifrån att vara återhämtad. Visst, det kommer ta ett år innan jag kan börja göra vad jag än vill tex dra ut o springa igen men vad jag längtar till just nu är början på det nya året, eller kanske min födelsedag (februari). Inte just för att det är ett nytt år, konstigt nog gillar jag inte början av åren särskilt mycket, utan för den 7e januari kommer jag vara 3 månader post op vilket betyder att jag får börja göra NåGOT iaf som typ ta hand om min lägenhet och ta ut hunden och förhoppningvis kommer jag må lite bättre också.
Just nu, de senaste dagarna så är jag nästan helt smärtfri på dagarna, visst, det kan dra i bröstryggen, sticka till i någon muskel eller kännas lite jobbigt i skuldrorna men allt detta är uthärdligt till skillnad från alla smärtor jag hade de förra veckorna samt innan operationen.
Det som är mest jobbigt just nu är så klart nätterna och att jag hela tiden måste tänka på hållingen eftersom jag inte får böja eller vrida på mig och till skillnad från de två första veckorna då jag var helt stel så känner jag mig väldigt rörlig just nu så det blir ett ständigt kämpande mot vad min kropp vill göra.
 
Ofta önskar jag att jag gjort denna operationen när jag skulle, när jag var 17 och bodde i sverige och hade en av europas bästa läkare men samtidigt så hittade jag en otroligt bra läkare här i Italien som förstod min rygg och dess krökar och jag undrar om min läkare i sverige skulle förstått den på samma sätt eller om han skulle ha opererat mig enda ner till L4 som så många andra läkare påstod att jag behövde.
Istället blev jag opererad från T4 till L2. Även om det bara är två kotor längre upp så är det enorm skillnad och man bevarar väldigt mycket rörlighet.
 

Stronger than ever

Publicerad 2013-10-26 13:36:00 i Daily, Photoshoots, skolios,

 
Hello u guys, I know I haven't written anything for a while but as u might remember I was going to go through surgery. Had a spinal fusion done from T4 to L2. The day after tomorrow I'll be 3 weeks post op, so time moves on and in a few months I can start to go back to normal, yay

Duschad o ren

Publicerad 2013-10-26 13:19:00 i Daily, skolios,

aaaaah så skönt! imorse duschade jag äntligen. Känner mig som en ny människa :)
Efteråt körde vi med oljan jag pratade om igår och sen satte vi på såna tejpremsor som fungerar som stygn på det lilla ärret.
Fick detta tipset av en tjej som skrev om det på sin blogg och att det hjälper att få finare ärr om man använder såna i någon månad medans ärret läker. Hon verkade ha använt det på det långa ärret men själv bryr ag mig mest om hur det lilla ärret blir då det tenderar att bli fult och mitt är redan på väg att vidgas ut så jag ska defenitift köra med dessa tejpremsorna!
Enda problemet är att de e ju sjukt dyra! fick 6 remsor för 8 euro!!! så med andra ord kan jag inte riktigt använda dem längs det långa ärret heller för då skulle jag bli pank på en gång X) skulle behöva 3 lådor för det långa ärret varje gång.. Ska se om jag hittar något billigare online eller om det kanske finns en tepjrulle som man kan använda? 
Om någon av er känner till vart man kan skaffa såna billigt så säg gärna till.
 
Idag ska jag nog ta och vila ryggen lite, dvs jag kommer nog inte vara ute och gå i 45min som jag gjjort de senaste dagarna för jag känner att ryggen e aningen trött och imorgon ska vi ut på restaurang o käka pizza :)
Hoppade på mina gamla och supernyttiga matvanor för ca en vecka sedan nu men liiite lyx får man tillåta sig iblöand :) speciellt när jag endå har ett halvt kilo kvar att gå upp hehe

Om

Min profilbild

Lexie

So who am I? I'd say just a girl with two origins and lots on her mind. Born in Italy, grew up in sweden but then returned to italy at the end of 2007 where I met the love of my life. I'm filled with passion such as for fitness, health and food and making it my lifestyle but also have an interest in fashion and pictures. Got a NikonD3100 this christmas (XDXD my very first!) This is my visual diary and personal journey, I want to inspire happiness and determination. -august 2013

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela