life without art is just "eh"

Leave this planet better than you found it

Vaknat för sent...

Publicerad 2011-01-29 11:06:31 i Daily,

De dagar då min sambo börjar jobba vid fem eller sex på morgonen brukar jag ofta försova mig
igag vaknade jag 9.45.. För många pers asnke det inte e så sent på en lördag.. jag däremot e en person som mår bra av att vakna vid halv nio.
Grejen e att jag har otroligt mycket att göra idag!
Måste städa hela huset
Byta alla saker som man byter ibland om lakan, hundens lakan, soffskydd, duk..
måste handla..:/ usch hatar att handla mat. Tror jag kommer skicka min pojkvän att handla sen :P
Måste göra köttfärsås så jag kan göra lasagn imorn.. riktig köttfärsås tar mer än två timmar att göra!
ville baka en enkel sockerkaka ...men kasnke får hoppa över det
måste stryka....bläää ngt som tar evigheter
o vika alla andra kläder
ta ut hunden
diska
laga mat för idag när det e dags att äta
duscha
m.m... huvudminnet e fullt nu

O varför allt detta? Jo för att imorgon kommer min svärmor o hela den familjen på lunch!
Jag menar...dem e helt ok, det e nog den chillaste svärmodern jag haft. Fast hon e lite jobbig...
t.ex En grej e att hon e så finförnäm eller hur d nu skrivs, hon tror alltid att hon vet bäst ang typ allt! speciellt grejer som har o göra med matlagning o hushåll..
Här i italien e utbildningen inte lika avancerad som i sverige, finns tex inte hemkunskap.
Ok, hon träffade sin man när hon var tretton, blev gravid o gifte sig när hon var arton o sen dess alltid varit hemma o gjort allt..men ingen har direkt lärt henne så Själv tycker jag att det e ju rätt strakt gjort! sen så förstör hon det för sig själv med att göra på det sättet!
Hon vet inte ens att kyckling ska absolut inte värmas två ggr eller att rött kött saltas efteråt annars blir det gummi. Hon matförgiftade hela familjen ngra månader sedan o sen skyllde på att det var kebaben för oss so hade ätit kebab o för dem som hade ätit hos hennes bror o hennes rumänska fru var det vad hon hade lagat som gjort dem dåligt... e det inte bara liiiite konstigt att alla vid samma tid på natten vaknade för att kräkas? när vi alla istället hade ätit hennes omvärmda kyckling till lunch?
Kanske många av er nu ser på detta o tänker att jag e otacksam eller ngt.. Men det e bara så attjag måste få ut dessa grejer på ngt sätt!
Jag e alltid väldigt snäll mot henne o håller med henne osv min jag tål inte folk som tror sig ngt dem inte e eller som tror dem kan allt o kritiserar andra!
Att jag städar o gör allt det där jag skrivit e för att hon inte ska ha lika mycket att kristisera, andra personer kasnke skulle skita it men jag vill känna att jag gjort mitt bästa för på det sättet om hon kritiserar så kan iaf jag känna att jag gjort mitt bästa o min kille kan förhoppningsvis försvara mig.
Tyvärr kan hon inte sätta sig in i andras situationer... Vi bor i en håla mitt i stan..visst, den e skitmysig! men det finns inte rum för att sätta våra saker på plats, så hur mkt jag än städar kommer det endå se stökigt ut på ngt sätt. Hon istället har ett trevåningshus (inte så stort som det låter) hon har bara en katt som endå e en utekatt, själv har jag en hund som älskar att håra! Hon kan dammsuga var tredje dag själv måste jag göra det en gång om dagen minst.. grejen e att jag vet hur enkelt hennes liv e för jag har själv bott hos dem i fem månader då min mamma åkte tillbaka till sverige o jag blev kvar, medans jag o min kille letade hus. O under den perionen behandlade hon mig ganska illa, för det e klart att jag gick kostant omring med skam, jag kunde direkt inte hjälpa till ekonomiskt så jag hjälpte henne i hemmet. Till slut var jag typ askungen... jag lovar o svår att jag gjorde ALLT utom att laga mat.
Ok... sorry att jag lagrat allt detta på er.. jag har eg tolvhundra andra sidor jag skulle kunna skriva men dåbörjar ni bara tycka illa om mig... :P
Saken e ju att dessa e bara mina tankar, visst det e riktiga saker, men jag har ingen som jag delar dem med direkt förutom min pappa de få ggr jag träffar honom o jag vill inte hälla allt på honom heller :P
Så jag måste få ut det på ngt sätt o ett bra sätt för mig e att skriva, specielltnär jag vet att folk därute har tillgång till att läsa det.
Så kramar till er alla!
nu ska jag sätta igång....

Hej kalla sverige! :P

Publicerad 2011-01-28 15:54:43 i Daily,

Idag e det mulet o kallt här.. usch! Det verkar som om jag aldrog kommer få tvätten torr :S saknar torktumlaren!!!!
Nu när jag bott här ett tag så är det mesta redan en vana för mig men ibland kommer jag o tänka på hur det var i Sverige o skillnader... Folk här frågar mig ofta om det e bättre i Sverige osv men själv tycker jag det e ju en svår fråga för det finns inte eg ett svar... det e ju två helt olika länder! ingen av dem e bättre eller sämre i sin helhet! Utan det e väl ungefär som när man väljer partner... Man måste se vilka för -och nackdelar man själv föredrar i en person eller som i detta samhang, ett land. Vissa älskar snön o vissa älskar tropiska ställen, själv skulle jag aldrig åka på skidresa t.ex :P

Iaf så lyssnade jag på lite musik innan o det kom upp en metal-låt som fick mig att minnas när jag bodde i svrige.. Har nog inte nämnt detta, men när jag var tretton blev jag punkare... det saknades bara tuppkammen för att förklara... I min själ är jag fortfarande punkare men detta pratar vi om en annan gång.
sen efter två år ca efter ett tag då jag varit tillsammans med min första pojkvän som var hårdrockare hade jag väl blivit lite inspirerad för jag hade gått fr punkare till hårdrockare, sen sakta gick jag över till goth o sen en lättare rockare/metal sen gjorde jag ngt drastiskt o började gilla väldigt mkt paris hilton, britney o liknande, men inte för rykterna utan deras riktiga värden, o hursomhellst började jag klä mig "tjejit" för första ggn... sen kändes det väl som jag vuxit o i stort sätt provat på allt :P Så äntligen bara slutade jag tänka på vad jag satte på mig o klär mig i vad jag känner.
Måste säga att det e svårt vissa dagar, för ibland känner jag mig mera "punkig" o ibland mer "tjejig" så det blir som det blir :)

Nu har jag pratat för mkt o börjarnästan tappa tråden :P
Iaf, jag minns hur i sverige folk kritiserar varandra för olika stilar o kompisgrupper består oftast av "stilen".
Jag minns när jag var tolv o gillade väldigt mkt Avril Lavigne hur alla mobbade mig för det..
Här i Italien består kompisgrupperna av riktiga kompisar, folk som håller av varandra o i dem grupperna, som består alltid av ca 40pers, finns det punkare, hipphoppare, divor...allt! för folk kritiserar inte varandra för stilarna här. Alla kan ju inte samma smak!

ngn månad efter att jag hade gjort slut med min första kille så sa min tjejkompis att hon hade stött på honom i stan o då hon berättade nämnde hon att när hon frågat om han fortf var singel hade han sagt att det var svårt att hitta en tjej med karaktären han gilla o som hade svartfärgat hår o klädde sig metal! YOU BELIVE IT?
Hur kan man vara så kvadratisk?

Så snälla allihopa... tänk på att låta folk vara dem de är, göra egna val, inte trycka ner dem för att ngt inte passar er.. I slutändan e det ju karaktären som räknas..

Ok, nu ska jag till doktorn o få ett recept åt min sambo... Ha det najs!!! ;)

Lite ändringar...Äntligen!

Publicerad 2011-01-27 17:44:39 i Daily,

Äntligen har jag ändrat min Header!
iom att jag formaterat om min dator inte så länge sedan har jag varit tvungen att installera om alla mina grafik prgr :P
o jag hatar installera!! aaaaarrrgh!
Men nu när jag gjort det kan jag som vanligt inte slita mig härifrån :P
Gick gymnasiet med just detta ämnet o jag kan fortfarande ite slita mig från de programmen XD

Kommer att göra fler ändringar men nu måste jag fixa lite här i hemmet innan min sambo kommer hem o ser att jag bara sutti här hahaha.
Sen ikväll ska vi köpa pizza o ta med hem till våra kompisar som har Sky, vilket betyder att de kan c alla matcher o iom att vi hejar på juventus o de spelar ikväll ska vi som sagt åka hem till dem o se matchen.

Loves/Italygirl

Om

Min profilbild

Lexie

So who am I? I'd say just a girl with two origins and lots on her mind. Born in Italy, grew up in sweden but then returned to italy at the end of 2007 where I met the love of my life. I'm filled with passion such as for fitness, health and food and making it my lifestyle but also have an interest in fashion and pictures. Got a NikonD3100 this christmas (XDXD my very first!) This is my visual diary and personal journey, I want to inspire happiness and determination. -august 2013

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela